Evde kolayca yapabileceğiniz kıyır kıyır bir poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Anne usulü bu poğaça tarifi, tereyağı ve peynirle hazırlanan enfes bir lezzet sunuyor. Sofralarınıza nostaljik bir tat katmak için bu tarifi mutlaka deneyin!

Çay saatlerinizi şenlendirecek kıyır kıyır bir poğaça tarifi: Anne poğaçası. Bu tarifle, tereyağı ve peynirin muhteşem uyumunu sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu poğaça tarifi ile herkesin favorisi olacaksınız. Detaylar için okumaya devam edin...

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Misafirlerinize özel bir lezzet sunmak isterseniz, anne usulü kıyır kıyır poğaça tarifi tam size göre. Tereyağı ve peynirin lezzetini bir araya getiren bu tarif, pratik yapımıyla da çok tercih edilecek. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz kıyır kıyır poğaça tarifi...

MAYASIZ ANNE POĞAÇASI İÇİN MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

3-3,5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

İç harcı için:

200 gram beyaz peynir

MAYASIZ ANNE POĞAÇASI TARİFİ

Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve karıştırın.
Azar azar unu ilave edin.

Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle bastırıp, içine peynir koyun.

Uçlarını birleştirin.

Ters çevirerek fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Çıkarıp soğuttuktan sonra servis edin.

Anne usulü kıyır kıyır poğaça tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Tereyağı ve peynirle hazırlanan bu poğaça, herkesin beğenisini kazanacak. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de pratik ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın, emin olun ki herkes bu lezzete bayılacak! Afiyet olsun!