Mayasız ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çatlak poğaça tarifiyle, çay saatlerinizi lezzet şölenine dönüştürün. Misafirleriniz bu tarife bayılacak!

Ev yapımı bir lezzet arayışındaysanız, yumuşacık ve enfes çatlak poğaça tarifimiz tam da aradığınız şey. Bu kolay tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun!

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Çatlak poğaça, herkesin seveceği bir lezzet. Bu tarifle, çay saatlerinizi şenlendirin ve misafirlerinizi şaşırtın. Adım adım anlatılan tarifimizle, mükemmel sonuçlar alın!

Çatlak Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Çatlak Poğaça Nasıl Yapılır?

Margarini eritiniz. Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırınız.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz. Sirkeyi dökünüz ve tekrar yoğurunuz.
Hamurdan bir cevizden biraz büyük parça alarak yuvarlak biçimde açınız.
İçerisine peyniri koyup kapatınız ve elinizle yuvarlayınız.
Tepsiye dizdikten sonra bir bıçak ile üzerini çarpı işareti olacak şekilde kesiniz.
En son olarak yumurta sarısını sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Kıyır kıyır muhteşem oluyor.

Çatlak poğaça tarifiyle, çay saatlerinizi zenginleştirin ve misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunun. Bu pratik ve lezzetli tarif, herkes tarafından sevilecek ve sofralarınıza yeni bir tat katacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!