Çikolata ve kahve tutkunlarını bir araya getiren brownie kurabiye tarifi burada! Adım adım hazırlık süreci, püf noktaları ve dahasıyla lezzetin doruklarına çıkın...

MALZEMELER
60 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata (%70 kakao, doğranmış)
1 yumurta (oda sıcaklığında)
75 gr toz şeker (yarım su bardağından azıcık eksik)
50 gr esmer şeker (çeyrek bardaktan azıcık fazla)
1 tutam tuz
70 gr un (1 su bardağından 2 parmak eksik)
15 gr kakao (1 kaşık)
1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI
Lezzet bombası brownie kurabiye tarifimiz için öncelikle fırınımızı180 dereceye ayarlayalım. Şimdi de karıştırma kabımızı alalım. İçine un, kakao, kabartma tozu ve tuz u ekleyip güzelce karıştıralım. Küçük bir tavada tereyağını eritelim ve içine küçük parçalar halindeki çikolataları atalım. Tavanın altını kapatıp çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştıralım. Bir karıştırma kabında yumurta ve şeker rengi açılana kadar hızlı devirde yaklaşık olarak 5 -6 dakika kadar çırpalım. Üzerine çikolatalı tereyağlı karışımı ekleyelim ve düşük devirde sadece karışana kadar çırpalım (spatulayla da karıştırabilirsiniz). Şimdi de kuru malzemelerimizi ekleyip ve spatulayla karıştıralım.

Sonra dondurma kaşığıyla (yoksa iki kaşık yardımıyla) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Fırında yaklaşık olarak 9-10 dakika kadar pişirelim. Eğer bu süreden fazla brownie kurabiyelerinizi pişirirseniz kuruyup sert olacaktır. Bu yüzden pişirme süresine dikkat etmelisiniz. Fırında pişen brownie kurabiyelerimizi alalım ve ılıdıktan sonra servis edelim.

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

AFİYET OLSUN...