Evinizde kıtır kıtır bir lezzet arayışındaysanız, tırtıl kurabiye yapımı ile tanışma zamanınız geldi. Bu basit tarifle, çay saatlerinizi lezzetli anlara dönüştürebilirsiniz.

Kurabiye yapmanın en eğlenceli hallerinden biri olan tırtıl kurabiye, hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir deneyime çevirebilirsiniz.

Mutfakta yeni lezzetler keşfetmeyi sevenler için tırtıl kurabiye, hem pratik hem de tatmin edici bir seçenek. Bu kolay tarif ile misafirlerinize ve ailenize lezzetli sürprizler yapabilirsiniz.

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Tırtıl kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel kılabilir, lezzetli ve kıtır kıtır kurabiyelerle sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Bu pratik ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli bir aktiviteye dönüştürecek. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu lezzetli kurabiyeleri deneyimleyin. Afiyet olsun!