Atıştırmalık olarak mükemmel, lezzetiyle damağınızda unutulmaz izler bırakacak tuzlu kurabiyeleri keşfedin. Bu yazıda, tuzlu kurabiye yapmanın inceliklerini ve en lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyoruz.

Tuzlu kurabiye, çay saatlerinizin ve atıştırmalık anlarınızın vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. İster klasik ister yenilikçi tariflerle, tuzlu kurabiyelerin tadına doyamayacaksınız.

Mutfakta yeni bir lezzet arayışı içindeyseniz, tuzlu kurabiyeler tam size göre. Hem yapımı kolay hem de çeşitli malzemelerle zenginleştirebileceğiniz bu tariflerle, sofralarınıza farklı bir dokunuş katın.

TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Yapılışı

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Eğer hamurun tamamını bu şekilde açmakta zorlanırsanız ilk önce yarısını alıp açabilir, daha sonra hamurun diğer yarısına aynı işlemleri uygulayabilirsiniz. Hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmaması gerekiyor.
İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Tuzlu kurabiyeler, çeşitliliği ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanmayı başarır. Çay saatlerinizde, misafirlerinize sunabileceğiniz veya kendiniz için pratik bir atıştırmalık arayışında olduğunuzda, bu tarifler imdadınıza yetişecek. Adım adım verilen tarifleri takip ederek, kısa sürede leziz tuzlu kurabiyeler yapabilirsiniz. Unutmayın, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturarak kendi özgün tariflerinizi de yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!