Çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir üzümlü kek tarifi burada! Bu kolay tarif ile herkesin beğenisini kazanacak bir kek yapabilirsiniz.

Üzümlü kek, tatlı krizleriniz için ideal bir seçenek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile lezzetli anlar yaşayın. İşte pratik üzümlü kek tarifi!

Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız, üzümlü kek tam size göre! Hem lezzetli hem de pratik bu tarif ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

ÜzümKek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 adet vanilya
2 adet kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm (çekirdeksiz)

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Üzümlü Kek Tarifi

Üzümlerin kalıpta dibe çökmemesi için üzümleri sıcak suda beş dk bekletin sonra kâğıt havluyla kurulayın bir kapta iki kaşık un ile karıştırın sonra undan ayrı süzün ve kek harcının ortasına dökün üzümleri.
Yumurta ve şekeri çırpın ardından diğer malzemeleri ekleyin çırpın, en son unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Kıvamı normal kek harcından bir tık yoğun oluyor.
Kek kalıbınızı güzelce yağlayın
Harcın yarısını kalıba dökün, üzümleri ekleyin kalan harcı da dökün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında tam 30 dk kapak açmadan pişirdim. Fırına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir