Çocuklarınızın bayılacağı, yumurta kokusuz sade kek tarifimizi denediniz mi?

30 dakikada çay saatinizin yıldızı olacak kek tarifimizi hemen keşfedin!

7'den 70'e herkesin bayılacağı kolay ve lezzetli kek tarifimizle tanışın!

Çay saatiniz için puf puf kabaran, yumurta kokusuz kek tariflerimizi hemen deneyin...

Gün içerisinde çayın yanına bir şeyler hazırlamak istediğimizde aklımıza gelen ilk yiyeceklerden biri kektir. Hem yapımının kolay olması hem de malzemelerinin her evde bulunması dolayısıyla çok sık tercih edilen besindir. Çat kapı gelen misafirleriniz için kolay kek tarifi araştırıyor olabilirsiniz. Biz de sizin için hem lezzetli hem yapımı kolay olan kek tarifini hazırladık.

“Çayın yanına ne yapsam?” sorusuna en çok verilen cevap “kek” oluyor. Kek, 7’den 70’e herkesin severek yediği özellikle çocukların okulda veya okuldan sonraki öğünlerinde yemekten keyif aldıkları lezzetli tarifler arasında bulunur. Kekin birden fazla çeşidi bulunur. Bunlar; çikolatalı, havuçlu-tarçınlı, fındıklı, cevizli, kayısılı, kuru meyveli gibi çeşitlerdir. Siz de damak zevkinize ve malzemelerinize göre kekinizi hazırlayabilirsiniz. Eğer elinizde sade kek tarifi var ise bu tarif içerisine çeşitli meyve ve kuruyemiş koyarak kekinizi istediğiniz şekilde lezzetlendirebilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Kolay Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3 buçuk su bardağı un (200 ml su bardağı kullanıldı)

Kolay Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabı içerisine 3 yumurtayı kıralım.
Yumurtayı kırdıktan sonra 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim mikser ya da tel çırpıcı yardımı ile köpük olana kadar iyice çırpalım.
Yumurtaları iyice çırpmak kekten yumurta kokusu gelmemesi ve güzel kabarması açısından önemlidir.
Ardından 1 su bardağı sıvıyağı ve 1 su bardağı sütü ekleyelim ve karıştıralım.
3, 3 buçuk su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyelim karıştıralım.
1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim.
Kekimizi güzelce aynı yönde çırpalım.
Kek kalıbını tereyağı veya sıvıyağ ile yağlayalım.
Fırınınızı önceden mutlaka ısıtın yoksa kekiniz istediğiniz gibi kabarmayacaktır.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim.
Kek pişerken ilk 15 dakika fırının kapağını açmayalım. Fırının kapağı açıldığında kabarmak üzere olan kekinizde sönme olur ve güzel bir şekilde kabarma olmaz.
Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabilirsiniz. Kürdanı keke batırdığınızda üzerine kek harcı yapışıyor ise kek henüz pişmemiştir. Eğer yapışma yoksa kekiniz pişmiş demektir.
Pişen kekinizi fırından alalım ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
Soğuyan keki ters çevirerek kek kalıbından çıkararak dilimleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!