Evde yapılan elmalı kurabiye, dost sohbetlerini daha da özel kılar. İşte kolay ve lezzetli bir tarif!

Elmalı kurabiye, çay saatlerinizin yıldızı olacak. İşte ustalıkla hazırlayabileceğiniz tarif!

Mis kokulu ve lezzet dolu elmalı kurabiye yapmaya hazır mısınız? Bu tarif, herkesi mutlu edecek!

Elmalı Kurabiye

Malzemeler

3 su bardağı un
250 gram margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1çaykaşığı kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1çaybardağı pudra şekeri

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

İç malzemesi:

4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1çaybardağı kadar şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Elmalı Kurabiye Tarifi

Öncelikle elmaları orta boy bir rende ile rendeliyoruz. Üzerine tarçın, şeker ilave ediyoruz ve bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakıyoruz.
Elma püremiz soğuduğunda içerisine ceviz ilave ediyoruz.
Un hariç malzemelerimiz yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
Daha sonra karışımımıza yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
Bezelerimizi yarım santim kalınlığında açıyoruz ve 8 üçgen çıkacak biçimde bölüyoruz. Diğer bezelere de aynı işlem uygulanır yaklaşık olarak 32-40 kadar üçgen elde ediyoruz.
Üçgen biçimindeki hamurumuzun geniş kısımlarına elma harcından koyup sarıyoruz.
Kurabiyeler pişirme kâğıdı serili tepsiye dizilir.
Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz. Kurabiyeler tam soğumadan üzerine pudra şekeri serpiyoruz ve servis ediyoruz.

Bu nefis elmalı kurabiye tarifiyle, çay saatleriniz daha keyifli ve lezzetli geçecek. Dostlarınız bu kurabiyeleri yedikten sonra size hayran kalacaklar. Şimdi mutfakta ustalığınızı gösterme zamanı. Afiyet olsun!