Pudra şekeri, nişasta ve unun mükemmel birleşimiyle hazırlanan bu un kurabiyesi tarifi, ağızda dağılan yapısıyla biliniyor. Her bir lokmada mükemmel bir lezzet sunan bu tarifi denemeden geçmeyin.

Evinizde pastane lezzetinde kurabiyeler yapmak istiyorsanız, bu ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi tam size göre. Adım adım tarifi takip ederek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak kurabiyeleri kolayca yapabilirsiniz.

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Kurabiye yapımı bazen zor gibi görünse de bu ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi ile her şey çok daha kolay. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu harika kurabiyeleri hemen denemeye başlayın.

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.

Ağızda dağılan un kurabiyesi, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle dillere destan bir tarif. Bu tarifle, çay saatlerinizi renklendirecek, misafirleriniz ve aileniz tarafından çok beğenilecek kurabiyeler yapabilirsiniz. Deneyimleyin ve bu enfes lezzeti sofralarınıza taşıyın. Afiyet olsun!