Bayat ekmeklerinizi atmak yerine onları lezzetli bir pizza haline getirebilirsiniz. Bu basit tarif, evdeki malzemelerle kısa sürede harikalar yaratmanıza olanak tanır.

Eski ekmeklerle yapılan bu pizza tarifi, hem bütçe dostu hem de pratik. Sadece birkaç malzeme ile mükemmel bir akşam yemeği veya atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

Bayat ekmeklerinizi kullanarak yapabileceğiniz bu kolay ve hızlı pizza tarifi, mutfakta geçirdiğiniz zamanı en verimli şekilde kullanmanızı sağlar. Lezzetli ve doyurucu bir sonuç için bu tarifi deneyin.

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek
2 yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet dilimlenmiş sucuk
1 bardak kaşar rendesi

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

TARİF

Ekmek, sucuk ve kaşar hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Ekmeği dilimleyin ve hazırladığınız karışıma bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine kaşar rendesi ve sucukları paylaştırın.
Arzunuza göre biber, zeytin vb. malzemeler de ekleyebilirsiniz.
200 derecede sıcak fırında 10 dakika pişirin.

Bu bayat ekmekten pizza tarifi, evdeki artık ekmekleri değerlendirme ve lezzetli bir öğün hazırlama fırsatı sunuyor. Hem pratik hem de ekonomik olan bu tarif, ekmek israfını önlemeye yardımcı olurken, aynı zamanda ailenize ve dostlarınıza sunabileceğiniz enfes bir lezzet sunar. Deneyin ve bu basit dönüşümle mutfakta fark yaratın!