Enflasyonun market fiyatlarına yansımasıyla birlikte kırmızı et yerine daha çok tavuk kıyması kullanılmaya başlandı. Tavuk köftesi, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif olarak sofralarda yerini alıyor. İşte ustasından en lezzetli tavuk köftesi tarifi...

Artan kırmızı et fiyatları sizi de etkiledi mi? Tavuk kıyması ile yapabileceğiniz harika bir köfte tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Ustasından aldığımız bu özel tarifle, evde pratik ve lezzetli tavuk köftesi yapmanın tüm detaylarını öğrenin.

Kırmızı et zammına alternatif arayanlar için mükemmel bir çözüm: Tavuk köftesi. Hem ekonomik hem de lezzetli olan bu tarifle, sofralarınıza yeni bir lezzet katabilirsiniz. Ustasından aldığımız tavuk köftesi tarifini denemeye hazır mısınız?

MALZEMELER

200 gram tavuk kıyması
2 diş sarımsak
1 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet soğan
1 adet yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı galeta unu

Üzeri için:

100gram toz parmesan peyniri

TAVUK KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

1- Sarımsak ve soğanı ince ince doğrayın.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

2- Derin bir kapta patatesi ezin. Ardından üzerine doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin.

3- Üzerine tavuk kıyması, zeytinyağı, tuz, karabiber, galeta unu ve yumurtayı ilave ederek iyice yoğurun.

4- Yoğurduğunuz köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Köfteleri elinizle yuvarlayın ve toz permasana bulayın.

5- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine köfteleri dizin. 180 derecede 20 dakika pişirin.

Tavuk köftesi tarifi ile kırmızı et zammının etkilerini sofranızda hissetmeyeceksiniz. Ustasından aldığımız bu özel tarifle, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif yaratabilirsiniz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.