Kısır, özellikle çay saatlerinin ve toplantıların vazgeçilmezi. Bu rehberimizde, kısır yapmanın püf noktalarını ve en lezzetli tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

10 dakikada muhteşem bir kısır hazırlamaya ne dersiniz? İşte size adım adım mükemmel bir kısır tarifi. Bulgur, baharat ve doğal malzemelerle dolu bu tarif, damak zevkinize hitap edecek.

Hem besleyici hem de son derece lezzetli bir öğün arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Kısır, geleneksel lezzetlerimizden biri olarak, her sofranın yıldızı olmaya aday.

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet salatalık
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet kıvırcık marul
2 adet limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi

TARİF

Geniş kapaklı bir kaba aldığımız ince bulgurların üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Bu şekilde bulgurun suyu emmesini ve şişmesini bekliyoruz.
Ara sıra bulgurun durumunu kontrol etmekte fayda var.
Bu sırada taze soğanı, nane ve maydanozu doğrayınız.
Bulgurlar şiştikten sonra şöyle bir karıştırarak kısırın tane tane olmasını sağlayabiliriz.
Daha sonra ise sırasıyla domates salçası (biber salçası) ve zeytinyağı eklenir.
Malzemeler, bulgurun her yanına dağılacak şekilde karıştırılır.
Bulgur iyice renk alana kadar devam edilir.
Sonrasında 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
En son olarak doğradığınız marul, maydanoz, taze soğanı da ekleyerek iyice karıştırınız.

Bu harika kısır tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürün. Bulgurun doğal lezzeti, taze baharatlar ve zengin soslarla birleştiğinde ortaya çıkan bu enfes tat, hem damaklarınızda unutulmaz izler bırakacak hem de sofralarınızı şenlendirecek. Deneyin ve bu lezzetli serüvenin tadını çıkarın!