Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Pratik malzemelerle hazırlanan fellah köftesi, öğünlerinizde ve özel davetlerinizde farklı bir lezzet sunar. Bu kolay tarif ile fellah köftesini deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın.

Fellah köftesi, bulgurun en lezzetli haliyle mutfağınıza geliyor. Bu basit tarif ile mükemmel bir tatlı veya ana yemek hazırlayabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Eğer bulgur ile farklı tatlar denemek istiyorsanız, bu fellah köftesi tarifi tam size göre. Adım adım anlatılan bu yöntemle, mükemmel köfteler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Köftesi için:

2 bardak ince bulgur
1 bardak kaynar su
1 bardak un
1 yumurta
Birer çay kaşığı kimyon, karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası

Sosu için:

1 çay bardağı zeytinyağı
Birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
1 bardak domates rendesi
2 diş sarımsak

TARİF

İnce bulguru kaynar su içinde yarım saat bekletin.
Şişen bulgurlarla birlikte köfte malzemelerini birleştirin ve karıştırın.
Yoğurarak hamur elde edin.
Hamurdan yuvarlak parçalar kopartın ve yuvarlayıp ortalarına hafif çukurlar açın.
Şekil verdiğiniz köfteleri unlu bir kapta toplayın.
Kaynar su içinde bir tencerede 15 dakika köfteleri haşlayın.
Bir tavada sos malzemelerini pişirin.
Pişen köfteleri bir servis tabağına alın.
Üzerine sosunu dökerek servis edin.

Fellah köftesi tarifi ile Anadolu mutfağının ruhunu sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Bu sağlıklı ve lezzetli yemeği, ister ana yemek olarak isterse de bir atıştırmalık olarak sunabilirsiniz. Bulgur, peynir ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan fellah köftesi, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Bu tarif ile geleneksel lezzetleri modern sofralara taşıyın ve her öğünü bir şölene çevirin!