Kabak çanağında muhallebi, bu tatlıyı bir kere yapanın bir daha bırakamadığı bir lezzet. Kabak, bisküvi, ceviz ve krema ile muhteşem bir tatlı ortaya çıkıyor. Bu tatlıyı yapmak istiyorsanız, size lazım olan malzemeler ve yapılışı haberimizde.

Yaratıcılığınızı konuşturacak bir tarif: Kabak Çanağında Muhallebi! Denemeye değer...

Muhallebili Kabak Tatlısı Çanakları Tarifi

Malzemeler

1 kilo kabak
2. 5 su bardağı şeker
2 paket petibör sade

Muhallebisi için

1 yemek kaşığı nişasta ve un
2 su bardağı süt
1 vanilya
Yarım su bardağı şeker
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket krem şanti sade

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Bulamak için;

Hindistan cevizi ve süsleme için ceviz kırıntıları

Muhallebili Kabak Tatlısı Çanakları Nasıl Yapılır?

Kabak püresi için; kabağı küçük küçük doğrayıp tencereye alalım.
Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Suyunu kabaklar salacak ve yumuşamaya başlayacak.
Kabaklar yumuşadıktan sonra kapağı açalım ve suyunu çekmesi için biraz daha pişirelim.
Sonra pişirdiğimiz kapakları ezerek püre haline getirelim.
Daha sonra içine bisküvileri küçük küçük kırıp ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Hazırladığımız kabaklı bisküvili harcı buzdolabına kaldırıp muhallebimiz hazırlanıncaya kadar dinlendirelim.
Muhallebisi için; tencereye nişastayı, unu, yumurtayı, şeker ve azar azar sütü ilave ederek karıştıralım.
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
İçine tereyağını ve vanilini ilave edip tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
Ilıyan muhallebinin içine toz olarak krem şantiyi ilave edip mikser ile 10 dakika çırpalım.
Kabaklı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
Hazırladığımız topları hindistan cevizine bulayıp bir tabağa alalım.
Orta kısımlarına parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım.
Çukur kısımların içine hazırladığımız muhallebiden dökelim.
Üzerlerine ceviz kırığı serpelim. Servise hazır.