Sevilen şerbetli tatlılardan biri olan şekerpareyi evde yapmak sandığınızdan daha kolay. Ağızda dağılan kıvamı ve nefis tadıyla şekerpare, tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde çözecek. Şekerpare nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve adım adım yapılışı.

Misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tatlı arıyorsanız, şekerpare tam size göre. Şerbetli tatlıların başında gelen bu lezzeti, evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare malzemeleri neler? Tüm merak edilenler haberimizde.

Tatlı severlerin vazgeçemediği lezzetlerden biri olan şekerpare, evde yapımıyla da oldukça pratik. Ağızda dağılan kıvamı ve lezzetiyle şekerpare, yemekten sonra size ve sevdiklerinize lezzet şöleni yaşatacak. İşte adım adım şekerpare yapımı.

ŞEKERPARE MALZEMELERİ

125 gram oda ısısında margarin
2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı silme irmik
1 çay bardağı fındık
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?

Şekerpare hazırlamak için karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyun ve karıştırın. Ardından yumurtayı ekleyip yeniden karıştırın. İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp yuvarlayın. Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Şerbetini hazırlamak için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişirin. İndirmeye yakın limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirin. Pişen şerbeti ılınmaya bırakın. Pişen şekerpareleri fırından alın ve 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdirin.

Şekerpare tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı yapabilirsiniz. Ağızda dağılan kıvamı ve şerbetli lezzetiyle şekerpare, hem sizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak. Bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!