Geleneksel tatlılarımız arasında özel bir yere sahip olan Nevzine tatlısı, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir seçenek. İşte adım adım Nevzine tatlısı yapımı...

Tahinin ve cevizin lezzetli buluşmasıyla hazırlanan Nevzine tatlısı, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu eşsiz lezzeti keşfedin.

Tahin, ceviz ve pekmezin mükemmel uyumuyla hazırlanan Nevzine tatlısı, tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet.

Nevzine Tatlısı tarifi

MALZEMELER

125 g tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
3.5-4 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

1.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
2 damla limon suyu
1 çay bardağı pekmez

Üzeri için:

Dondurma
File Antep fıstığı

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

TARİF

Şerbeti için, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru için, tereyağı, zeytinyağı, tahin, yoğurt, kabartma tozu ve sirkeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla karıştırın. Un ve iri çekilmiş ceviz içini ilave edip hafif sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
Hamuru bir fırın kabına 2 cm kalınlığında olacak şekilde yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın.
Soğuyan şerbete pekmezi ilave edip karıştırın. Soğuyan şerbeti sıcak hamurun üzerine döküp 2-3 saat dinlendirin. Üzerini dondurma ve file Antep fıstığı ile süsleyin.