Islak kek, hem pratikliği hem de unutulmaz lezzetiyle her zaman favori. Peki, evde ıslak kek yapmanın püf noktaları neler? İşte adım adım mükemmel ıslak kek tarifi.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Lezzetli bir ıslak kek yapımı için ihtiyacınız olan her şey bu rehberde. Evde ıslak kek yaparken dikkat etmeniz gereken önemli ipuçları ve tarif, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak.

Nemli, yumuşacık ve lezzetli bir ıslak kek için doğru yerdesiniz. Bu tarif, her yudumunda aşkı hissettirecek ve tatlı yemekten aldığınız hazzı iki katına çıkaracak.

Islak Kek Malzemeleri

3 tane oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (1 su bardağı 200 ml)
Kek kalıbını yağlamak için: sıvı yağ

Islak kek sosu için:

1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
½ çay kaşığı tuz

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Yapılışı

Islak kek yapımı için derin bir karıştırma kabı alalım.
Oda sıcaklığında beklemiş olan 3 adet yumurtayı kıralım. Ardından 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim.
Mikser yardımıyla yaklaşık 2-3 dakika köpük köpük olana kadar çırpalım. Evde mikser yok ise el çırpıcısı ile de çırpma yapabilirsiniz. Önemli olan köpük köpük olması.
Ardından 1 su bardağı Ayçiçek yağı ve 1 su bardağı sütü ekleyelim.
Çırpmaya devam edelim.
Vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Kabartma tozu, kakao ve unumuzu eleyerek karışıma ilave edelim.
Son olarak güzelce çırpalım.
Kek kalıbını sıvı yağ ile iyice yağlayalım.
Kek harcımızı kalıbımıza dökelim, her yere eşit yayılmasına dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. İlk 15 dakika fırın kabağını açmayalım. Pişme kontrolünü kürdan ile yapabilirsiniz.
Kekin sosunu hazırlamak için sos tenceresini alalım. İçerisine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
Kakao ve bir tutam tuzu da ilave edelim ve karıştıralım.
Ocağın altını açalım ve kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadığında ocaktan alalım.
Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı çıktığında kekimizi dilimleyelim.
Ardından kek sosumuzu güzelce kekin her yerine dökelim ve çekmesi için birkaç saat bekleyelim.
Kekinizi servis ederken üzerine Hindistan cevizi tozu, badem tuzu, fındık gibi dilediğiniz ürünü koyabilirsiniz.

Islak kek tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz vakit, sizlere ve sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatacak. Bu rehberdeki adımları takip ederek, evde ıslak kek yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu göreceksiniz. Unutulmaz lezzetiyle, ıslak kek herkesin favorisi olmaya aday. Afiyet olsun!