Tatlı krizlerinize son verecek, her kaşıkta damağınızı şenlendirecek bir tarif: Vişneli irmik tatlısı. Vişnenin ekşi lezzeti ve irmik muhallebisinin yumuşacık dokusu bir araya gelerek enfes bir tatlı oluşturuyor. Haydi, bu kolay ve pratik tarifle mutfağınızı şenlendirin!

Vişneli irmik tatlısı, yaz aylarında serinletici bir lezzet arayanlar için ideal bir tarif. Vişnenin ferahlatıcı tadı ile irmik muhallebisinin hafifliği, bu tatlıyı vazgeçilmez kılıyor. Siz de bu kolay tarifle tatlı krizlerinize son verin!

Vişneli irmik tatlısı, tatlı sevenler için harika bir seçenek. Vişnenin ekşi tadı ve irmik muhallebisinin yumuşak dokusu, bu tatlıyı benzersiz kılıyor. İşte, hem kolay hem de lezzetli vişneli irmik tatlısı tarifiyle mutfağınıza renk katın.

MALZEMELER

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

İrmikli muhallebi için;

3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Vişneli sos için;

1,5 su bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Vişne suyu ya da vişne püresi kullanarak yapmanız tatlınızda tadında büyük değişikliklere sebep olmaz. Tatlınızın sonunu yaparken kullanacağınız mısır nişastası, zaten sosunuzun kıvam almasını sağlayacağı için yine aynı ekşilikte ve lezzette mis kokan bir sos elde etmiş olacaksınız.

Öncelikle tatlınızı yapmaya başlarken irmikli muhallebiden başlayınız.
Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp altını yakın. Kaynayıncaya kadar karıştırınız.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısınız ve vanilyayı içine döküp biraz daha karıştırınız. İyice karıştığından emin olduktan sonra ocaktan alınız.
İrmikli muhallebinizi orta boy borcama dökmeden önce borcamı hafifçe ıslatınız. Eğer ıslatmazsanız irmikler borcama yapışacaktır ve dilimlerken zorlanırsınız.
İrmikli muhallebinizi ıslattığınız borcama dökünüz ve bir köşede beklemeye alınız.
Vişneli sos için vişne suyunuzu, mısır nişastanızı ve şekerinizi bir tencereye alın.
Ocağa alıp kaynayıncaya ve kıvam alıncaya kadar karıştırınız. Sosunuz yavaş yavaş kıvam alacaktır.
Hazır olan vişneli sosunuzu kaynadıktan sonra ocaktan alınız ve irmikli muhallebinizin üzerine dökünüz.
Vişneli irmik tatlınızı servis etmeden önce buzdolabında 2-3 saat dinlendiriniz ve istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Vişneli irmik tatlısı tarifi ile hem pratik hem de lezzetli bir tatlı hazırlamak çok kolay. Vişnenin ekşi lezzeti ve irmik muhallebisinin yumuşak dokusu, bu tatlıyı benzersiz kılıyor. Servis etmeden önce buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın. Afiyet olsun!