Evde tatlı yapmanın keyfi başkadır, özellikle de samsades gibi lezzetli ve pratik bir tarifle. İster yeni başlayan bir aşçı olun, ister deneyimli bir gurme, bu tarif herkese uygun.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tatlı mı arıyorsunuz? Samsades tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden benzersiz bir seçenek olacak. İşte adım adım kolay ve lezzetli bir samsades tarifi.

Şerbetli tatlılara yeni bir soluk getiren samsades, lor peyniri ile zenginleştirilmiş enfes bir tat. Bu tarif ile samsades tatlısını kolayca hazırlayabilir ve ailenizle birlikte keyfini çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER

3 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
1,5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Sıvı yağ

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 damla limon

TARİF

İlk olarak geniş bir kaba 2 su bardağı unu ve tuzu ilave edin. Daha sonra 1.5 su bardağı suyu una ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yavaş yavaş un ve su ilave etmeye devam edin. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 10-15 dakika boyunca dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölün.
Düz bir zemine böldüğünüz bezelerden birini alın. Un ve merdane yardımıyla açarak inceltin. İncelen hamurun kenarlarını düzeltin ve dikdörtgen şeklini verin.Dikdörtgen şeklini verdiğiniz hamuru 3-4 cm'lik şeritler halinde kesin.
Şeritlerinizi tam ortadan ve yatay olacak şekilde 2 eş parçaya bölün. Bir kabın içerisine şekeri, tarçını ve lor peynirini alarak iç dolgusunu oluşturun. Hazırlamış olduğunuz şeritlere lor peyniri harcını ekleyin ve muska şeklinde sarmaya başlayın. Bütün hamur için aynı işlemi uygulayın.
Derin bir tencereye bol miktarda sıvı yağ dökün ve kızana kadar ısıtın. Yağ kızınca sarmış olduğunuz muska şeklindeki hamurlarınızı kızartın. Bir tencerede tarçını, suyu ve şekeri kaynatın. Kaynayan karışıma limon suyu ilave edin.
Kızartılan muska şeklindeki tatlının üzerine sıcak şerbeti ilave edin. Dilerseniz kaymakla servis edebilirsiniz. Samsades tatlınız hazır. 

Samsades tatlısını yapmak artık çok kolay! Bu tarifle, geleneksel lezzetleri evinizde yeniden canlandırabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Unutmayın, iyi bir tatlı sadece malzemelerle değil, içine kattığınız sevgi ve özenle de hazırlanır. Siz de bu tarifi deneyin ve tatlı sohbetlerinize tatlı bir dokunuş ekleyin. Afiyet olsun!