Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle tüm aile bireylerini etkileyecek 10 katlı katmer poğaça tarifimize hoş geldiniz. Her katında ayrı bir lezzet sırrı gizli!

Kat kat mutluluk sunan bu çıtır çıtır katmer poğaça tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Her ısırıkta lezzetin katlanarak arttığını hissedeceksiniz.

Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı en keyifli hale getirecek. 10 katlı katmer poğaça ile lezzet maratonunda birinciliği kimseye bırakmayacaksınız.

10 Katlı Katmer Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadarı ile un

İç harcı için;

Peynir
Lor
Patates (isteğe göre değişir ben patates koydum)

Arası için;

Tereyağ

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

10 Katlı Katmer Poğaça Tarifi

Süt, maya ve şeker ön maya yapılır 15 dk.
Tuz, yumurta ve yağ çarpılır.
Un ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir 30 dk mayalanmaya bırakılır.
Hamur 10 eşit parçaya bölünür beze yapılır.
Tatlı tabağı genişliğinde açılır ve aralarına tereyağ sürülür en üst katına tereyağ sürülmez 15 dk dolapta dinlendirilir.
İç harcı için; patateslerin kabuklarını soydum robotta rendeleyin hafif kavurdum karabiber, tuz ve kırmızı biber koydum (kaşar peynir de ilave edilirse daha güzel olur)
Daha sonra yuvarlak bir şekilde hamur açılır elif böreği gibi hamur 24 eşit parçaya bölünür.
İçerisine iç malzemesini koyup sarılır 15dk tepsi mayası yapılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür 180 derecelik fırında 30 dk kızarıncaya kadar pişirilir.

Bu özel tarif ile çay saatleriniz artık daha keyifli ve lezzetli geçecek. 10 katlı katmer poğaça, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Tarifi adım adım takip ederek, siz de mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Misafirleriniz bu enfes poğaçalar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyecek. Şimdiden afiyet olsun!