Oklavasız börek yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? İnce ve çıtır börekler artık hayal değil. Bu tarifle, oklava kullanmadan, lezzetli ve pratik börekler yapabilir, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı şenlendirebilirsiniz.

Çıtır çıtır börek yapmanın en kolay yolu burada! Oklava kullanmadan hazırlayabileceğiniz bu tarifle, mutfağınızda harikalar yaratacaksınız. Hem ıspanaklı hem de patatesli harç seçenekleriyle, herkesin favorisi olacak bu börekleri hemen deneyin.

Oklava kullanmadan börek yapmayı denediniz mi? Bu tarifle, börek yapımının ne kadar kolay ve pratik olabileceğini göreceksiniz. Çıtır çıtır, lezzet dolu börekler hazırlamak için hemen mutfağa geçin ve adım adım tarifimizi uygulayın.

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Oklavasız Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
2,5 su bardağı su

Arasını yağlamak için;

50 gram margarin
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

Ispanaklı harç için;

1 kg ıspanak
4-5 tane kuru soğan
Yeteri kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Patatesli harç için;

3 tane orta boy patates
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Sıvıyağ

Üzerine sürmek için;

1 tane yumurta sarısı
Yarım kahve fincanı süt
Yarım kahve fincanı sıvı yağ

Oklavasız Çıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yoğurma kabına un, tuzu alıp karıştıralım, üzerine sirkeyi ilave edelim suyu da yavaş yavaş kontrollü olarak ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru hiç bekletmeden 5 parçaya bölelim, her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım.
Aralarına eritilmiş margarin ve sıvı yağı karıştırıp bolca sürelim, üzerini streç filmle örtüp 20-25 dakika oda sıcaklığında dinlendirelim.
Bu arada iç harcı hazırlayalım, ıspanakları yıkayıp doğrayalım suyunu süzmeye bırakalım, bol kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine salçayı ilave edip 2 dakika daha kavuralım tuz ve karabiber ilave edelim ocaktan alalım, suyu süzülen ıspanakların üzerine sıcakken dökelim kaşıkla güzelce karıştıralım.
Patatesleri haşlayıp rendeleyelim, kuru soğanı minik minik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurup tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım ocaktan alalım, patatesin üzerine alıp güzelce karıştıralım.
Sürenin sonunda streç filmi açalım, tezgahın üzerini sıvı yağ ile yağlayalım (hamur tezgaha yapışmadan kolayca açılması için) bir tanesini yağlanmış tezgaha alıp en ortadan kenara doğru hafifçe çekerek açalım.
İstediğimiz inceliğe geldiğinde bizden taeaf olan kenarını 4 parmak kadar katlayarak iç harcı koyalım, harcın çıkmaması için iki ucundan da katlayarak rulo şekli verelim.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim.
Üzeri için sos malzemelerini karıştırıp bol bol sürelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Oklavasız çıtır börek tarifimizle, hem lezzetli hem de pratik bir börek yapmanın keyfini çıkaracaksınız. İnce ve çıtır dokusuyla, herkesin beğenisini kazanacak bu börekleri denediğiniz için teşekkür ederiz. Afiyet olsun!