Muhammara mezesi, köz biber ve salça kullanılarak yapılan enfes bir lezzet oluyor. Bu mezenin sıcak ekmekle buluşması gönüllere taht kuruyor. Kahvaltı sofralarınızda ve meze tabaklarınızda yer alacak bu enfes lezzeti denemeyen kalmasın! İşte adım adım muhammara yapımı...

Köz biber ve cevizle yapılan muhammara, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem meze olarak hem de kahvaltılık olarak tüketilebilen bu enfes tarif, sıcak ekmekle birleştiğinde muhteşem bir tat sunuyor. Evde kolayca yapabileceğiniz muhammara tarifi için detaylar...

Muhammara, köz biber ve cevizle hazırlanan enfes bir lezzet olarak kahvaltı sofralarının yıldızı oluyor. Kolay yapımı ve lezzetiyle gönüllere taht kuran bu tarif, sıcak ekmekle birleştiğinde tadına doyum olmuyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz muhammara tarifi...

MALZEMELER

5 közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı domates salçası
1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1/2 su bardağı ceviz içi
2 dilim bayat ekmek ya da tost ekmeği
3/4 çay bardağı zeytinyağı
3~4 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Üzeri için

Maydanoz

TARİF

Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın.
İçerisine sarımsakları ekleyerek biberleri püre haline getirdikten sonra bir kaseye alın. İçerisine salça ekleyin.
Ceviz içleri ve ekmek içini robotta küçük parçalar haline getirin.
Kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın.

Muhammara, köz biber ve cevizle yapılan, hem kahvaltılık hem de meze olarak tüketilebilen enfes bir lezzettir. Kolay yapımı ve lezzetiyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun! Bu ve benzeri güncel tarifler için sitemizi takip etmeye devam edin.