Makarna ve diğer yemeklerle mükemmel uyum sağlayan pesto sos, evde yapabileceğiniz en kolay ve lezzetli soslardan biridir. Taze fesleğen, çam fıstığı ve parmesan peyniriyle hazırlanan bu sosu, tarifimize uyarak evde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Pesto sosunuzu hazır edin, çünkü bu tarifle sofralarınıza İtalyan esintisi taşıyacaksınız!

Evde pesto sos yapmak, İtalyan mutfağının bu klasik lezzetini mutfağınıza getirmenin en kolay yoludur. Taze fesleğen, çam fıstığı ve parmesan peyniriyle hazırlayacağınız bu aromatik sos, yemeklerinizi şölene çevirecek. Üstelik bu sosu buzdolabında saklayarak uzun süre kullanabilirsiniz.

Pesto sos, lezzetli ve çok yönlü bir sos olarak yemeklerinize nefis bir tat katıyor. Evde kendi pesto sosunuzu yapmak ise düşündüğünüzden çok daha kolay. Taze fesleğen, çam fıstığı ve parmesan peyniri ile hazırlanan bu sosu hemen denemek isteyeceksiniz. İşte, adım adım pesto sos tarifi!

PESTO SOS MALZEMELERİ

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

2 büyük demet taze fesleğen
1/4 çay kaşığı
5 diş sarımsak
tuz
100 gram çam fıstığı
2 su bardağı zeytinyağı
150 gram parmesan peyniri

PESTO SOS TARİFİ

Fesleğenleri yaprak yaprak yıkayın ve iyice kurulayın. Sonrasında ise incecik kıyın. Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıklayın ve ardından tuz ekleyip havanda dövün.

Kıyılmış fesleğen yaprakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve ezilmiş sarımsakları mutfak robotundan geçirin. Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin ve bu esnada karıştırın. Sosu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Pesto sos, lezzetli ve kolay hazırlanan bir İtalyan sosu olarak mutfakların vazgeçilmezi. Evde hazırlayabileceğiniz bu sos, yemeklerinize zengin bir aroma katacak. Taze fesleğen, çam fıstığı ve parmesan peynirinin mükemmel uyumunu deneyin ve yemeklerinizi bir adım öteye taşıyın. Afiyet olsun!