Islak kekin çikolatalı ve ağızda dağılan lezzetini evde yakalamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu pastane usulü ıslak kek tarifi ile, hem ailenizi hem de misafirlerinizi mutlu edeceksiniz. Her diliminde pastane kalitesinde bir tat sunan bu tarif, tatlı krizlerine son verecek. İşte adım adım ıslak kek yapımı!

Ağızda eriyen ıslak kek tarifi ile, pastane lezzetlerini evinizde yaşayın. Bu tarif sayesinde, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı yapabilirsiniz. Çikolatalı sosu ve yumuşacık kekiyle ıslak kek, mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdi deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Evde pastane usulü ıslak kek yapmak, bu tarifle çok kolay ve keyifli. Ağızda eriyen dokusu ve çikolatalı lezzeti ile, ıslak kek tatlı krizlerinize son verecek. Herkesin favorisi olacak bu tarifle, mutfakta harikalar yaratın. İşte adım adım ıslak kek yapımı ve püf noktaları ile mükemmel bir lezzet şöleni!

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi

Malzemeler

Kek İçin:

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sos İçin:

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

2,5 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata veya 1 paket (80 gr) çikolata

Üzeri İçin:

Antep fıstığı

Tarif

Kekin Hazırlanması:

Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker çırpma kabında krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır.
Ardından süt ve sıvı yağ eklenir, mikseri kapatmadan birkaç tur karıştırılır.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir, mikserin düşük devrinde çırpılır. En son kakao eklenir ve karışım, katı yağla yağlanmış borcama dökülür.
Karışımı bir iki defa tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
Önceden ısıtılmış 150° fırında 25-30 dakika pişirin. (Fırından fırına farklılık gösterebilir, kontrollü pişirin.)

Sosun Hazırlanması:

Sos tavasında süt, sıvı yağ, şeker ve kakao kısık ateşte, şeker eriyene kadar karıştırılır.
Şeker eridikten sonra içine çikolata ilave edilip eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kekin Soslanması:

Pişen kek kürdan testinden sonra çıkarılır ve 5 dakika bekletilir.
Kekin ilk sıcağı geçtikten sonra, soğuyan sos eşit miktarda dökülür.
Kek sosunu çektikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve servis yapın.

Bu pastane usulü ıslak kek tarifi, yıllardır şaşmayan lezzetiyle ıslak kek tutkunlarını mutlu edecek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, her diliminde pastane kalitesinde bir tat sunuyor. Ağızda eriyen lezzetiyle ıslak kek, mükemmel bir tatlı seçimidir. Bu tarifle, tüm aile bireylerinin favorisi olacak bir kek yapabilirsiniz. Şimdi deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!