Gül böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Peki, bu geleneksel lezzeti evinizde kolayca nasıl yapabilirsiniz? İşte adım adım patatesli gül böreği tarifi!

Patatesli gül böreği, çıtır dışı ve yumuşacık içiyle her zaman favori. Bu tarif, size adım adım, hızlı ve lezzetli bir şekilde gül böreği yapmayı gösterecek.

Misafirlerinizi etkilemek için özel bir tarif mi arıyorsunuz? Gül böreği, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir lezzet. İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz, patatesli gül böreği tarifi!

MALZEMELER

5 adet yufka

İç harcı için:

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

1 adet soğan
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Patateslerinizin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ardından ince ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve güzelce kavurun. Tuz ilave edin. Patatesleri de üzerine ekleyerek birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacaklar, uzun uzun kavurmanıza gerek yok.
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından fırça yardımıyla yufkaların her yerine sürün.
Patatesleri yufkaların geniş tarafına uzunlamasına yayın.
Sıkıca rulo yaptıktan sonra döndürerek gül şeklini verin.
Fırın tepsinize dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin, ardından sıcak sıcak servis edin.

Bu leziz ve pratik gül böreği tarifi ile misafirlerinizin gönlünü fethedeceksiniz. Çıtır çıtır dışı ve yumuşacık iç harcıyla, patatesli gül böreği, her daim favori olmaya aday. Umarız bu tarif, ev yapımı böreklerinizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olur. Afiyet olsun!