Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek mantarlı omlet tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir başlangıç için ideal. Mantarın mis kokusu ve yumurtanın doyuruculuğu ile gününüze mükemmel bir başlangıç yapın.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Mantarlı omlet, hem lezzeti hem de sağlık açısından kahvaltılarınız için mükemmel bir seçenektir. Bu tarif, kolay adımlarla mantar ve yumurtanın mükemmel uyumunu sofralarınıza taşıyor.

Mis gibi kokusu ve enfes tadıyla mantarlı omlet, her yaş grubundan insanın keyifle tüketeceği bir kahvaltılık. İşte adım adım mantarlı omlet yapımı...

MALZEMELER

3 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
6 adet kültür mantarı
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı krema
3 dal frenk soğanı (üzeri için)

TARİF

Mantarları temizleyin ve iri iri doğrayın.
Tereyağını, ısınan tavada eritin ve mantarları soteleyin. Sotelenen mantarları bir kaba alın.
Yumurta ve diğer malzemeleri çırparak karıştırın.
Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden, yumurtalı karışımı tavaya dökün ve tavanın altını kısın. Kapağını kapatıp, üst kısmı fokurdayana kadar pişirin.
Sotelenen mantarları ve ince ince dilimlenmiş frenk soğanlarını da ilave ederek omleti ikiye katlayın. Bu hali ile dikkatlice tabağa alın ve üzerine frenk soğanını da ilave ederek sunun.

Mantarlı omlet tarifi ile kahvaltılarınız daha lezzetli ve sağlıklı hale gelecek. Bu basit ve doyurucu tarif, sabahlarınızı daha keyifli kılacak ve tüm gününüzün mutlu geçmesini sağlayacak. Şimdi deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!