Tatlı krizlerinize hızlı ve pratik bir çözüm arıyorsanız, 4 malzemeli tahin helvası tarifi tam size göre. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli helva, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de damakları şenlendirecek. İşte detaylar.

Evde kolayca yapabileceğiniz bir tahin helvası tarifi mi arıyorsunuz? Sadece 4 malzeme ile hazırlanan bu pratik tarif, hem lezzetiyle hem de kolay yapımıyla sizin ve sevdiklerinizin favorisi olacak. İşte tüm detaylarıyla pratik tahin helvası tarifi.

Tatlı krizlerini hızlıca sonlandırmak için ideal bir tarif: 4 malzemeli tahin helvası. Tereyağı, un, tahin ve pudra şekeri ile hazırlanan bu lezzetli helva, kolay yapımı ve harika tadı ile mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım yapım aşamaları.

MALZEMELER

50 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

TAHİN HELVASI NASIL YAPILIR?

1- Tereyağını, yapışmaz bir tavada kısık ateşte eritin.

2- Un ekleyip, hafifçe renk değişene kadar kavurun.

3- Ardından pudra şekeri ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.

4- Ocağı kapatıp tahini ilave edin, karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın.

5- Hazırladığınız tahin helvasını streçle kaplı bir kaba aktarın, iyice bastırarak şekil almasını sağlayın.

6- Bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin.

7- Ertesi gün dilimleyerek, kolay tahin helvasının tadını çıkarabilirsiniz.

Pratik tahin helvası tarifi ile tatlı krizlerinizi kolayca sonlandırabilirsiniz. Sadece 4 malzeme ile hazırlanan bu lezzetli helva, hem yapımı kolay hem de lezzeti mükemmel. Tarifimizi denemeyi unutmayın, şimdiden afiyet olsun!