Siz de pastaneden aldığınız o tel tel ayrılan açmayı evde yapmak ister misiniz? İşte size, pastaneci sırrıyla hazırlanan pofuduk açma tarifi. Hem kolay hem de lezzetli bu açma tarifiyle, fırından çıkan açmaları kimse ayırt edemeyecek.

Mutfağınızda pastane kalitesinde açmalar yapmak artık bir hayal değil! Bu tarifle, tel tel ayrılan pofuduk açmaları evinizde kolayca hazırlayabilir, misafirlerinize sunabilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça pratik.

Tel tel ayrılan, pofuduk açmalar yapmak için pastaneye gitmenize gerek yok. Pastaneci tarifini verdi, biz de sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle, evde muhteşem açmalar hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Araları için: 40 gram tereyağı

Üzeri için: 2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Hamur için derin bir kaba malzemeleri alın.

Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamura bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip güzelce yedirin. Üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeyi oklava yardımıyla açın. Üzerine bir miktar tereyağ sürün.

Uçlarına gelmeyecek şekilde 7-8 adet kesik atın. Ardından rulo şekilde sarın ve iki ucundan birleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tel tel ayrılan pofuduk açmanız hazır.

Pastane kalitesinde açmalar yapmak bu tarifle çok kolay. Tel tel ayrılan ve yumuşacık olan bu açmaları, misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!