Ev yapımı tatlıların sıcaklığını ve lezzetini bir kez daha hatırlatmak için harika bir tarifimiz var: Karamelli trileçe! Bu tarif, hem kolay hem de son derece lezzetli. İşte mutfakta geçireceğiniz eğlenceli dakikalar için her şey burada!

Pastaneden alınan tatlılar güzel ama evde yapılanların yeri bambaşka. Karamelli trileçe, evde yapabileceğiniz, hem şerbetli hem de hafif bir tatlı seçeneği sunuyor. Bu tarifi denemeye hazır mısınız?

Tatlı dünyasına Balkan esintileri taşıyan trileçe, karamelli versiyonuyla ağızları tatlandırmaya geliyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu enfes tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. İşte karşınızda karamelli trileçe tarifi!

MALZEMELER

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Keki için Malzemeler
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Karameli için Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema

TARİF

Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.
Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.
Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.
Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.
Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.

Not:

Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin.
Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.

Karamelli trileçe tarifi ile tatlı ihtiyacınızı evde pratik ve lezzetli bir şekilde karşılayabilirsiniz. Balkanların bu geleneksel tatlısını evde deneyimlemek isteyen herkes için bu tarif, adeta bir rehber niteliğinde. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!