Karışık pizza, hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatif. İtalyan mutfağının bu klasiği ile sofralarınıza renk katın.

Pizza severler, bu tarif tam size göre! Kendi evinizde pizzacı kalitesinde karışık pizza yapın.

Karışık pizza, bol malzeme ve mükemmel sosuyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. İşte adım adım tarif!

KARIŞIK PİZZA TARİFİ

MALZEMELER

1, 5 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 4 su bardağı un (Kontrollü)

Sosu için ;

2 büyük boy domates
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

İç malzemesi için;

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Mantar, sucuk, salam, sosis, mısır, kasar, siyah zeytin, biber

TARİF

İlk olarak hamuru hazırlayalım. Hamuru için ılık sütümüzü yoğurma kabına alıp mayamızı eritelim.
Diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 10 dakika dinlendirelim. Sosu için domateslerimizi ve sarımsağın rendeleyip diğer malzemelerle tencereye alalım.
Ocağa alıp kaynatalım. Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 2 parçaya bölelim.
Hamurumuzu merdane yardımıyla açalım. Tepsimize yağlı kağıt serelim.
Hamuru tepsiden büyük açıp iç kenar kısımlarına rendelenmiş kaşar koyup kapatalım.
Ardından ortasına hazırladığımız sosu sürüp sırasıyla kaşar mantar ve diğer ince doğranmış malzemeleri ekleyelim. Önceden ısıtılmış pişirelim.

Evde karışık pizza yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarif ile herkes pizza yapabilir. Deneyin ve lezzetli pizzalarınızla herkesi şaşırtın!