Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Patatesli menemen, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Bu tarif, patatesin yumuşaklığı ve yumurtanın kremsiliği ile damaklarda iz bırakacak bir tat.

Patatesli menemen ile sağlıklı ve doymuş bir kahvaltı keyfi yaşamak ister misiniz? Bu haberde sizlere patatesli menemen yapmanın en basit yöntemini ve lezzet sırlarını veriyoruz.

PATATESLİ MENEMEN TARİFİ

Malzemeler

- 4 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber

Yapılışı:
Domatesleri rendeleyin ve kenara alın.
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Yeşil ve kırmızı biberleri küçük parçalar halinde kesin.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve soğan ile sarımsağı ekleyin. Kavurun.
Patatesleri tavaya ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
Biberleri de ekleyin ve karıştırın.
Rendelenmiş domatesleri tavaya ilave edin ve karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
Yumurtaları bir kasede çırpın ve tavaya ilave edin.
Yumurtalar pişene kadar karıştırın.