Ferahlatıcı ve lezzetli Semizotu Salatası tarifi ile sofralarınızı renklendirin. En güzel ve hafif salata tarifi haberimizde...

Semizotu, yoğurt ve ceviz ile hazırlanan bu enfes salata tarifine bayılacaksınız! Hem sağlıklı hem de hafif bir seçenek.

SEMİZOTU SALATASI MALZEMELERİ

1 demet semizotu
1 konserve mısır
3 tane közlenmiş kırmızı biber turşusu

1 kase dolusu yoğurt (ben süzme yoğurt kullandım.)
3 yemek kaşığı mayonez
Sarımsak
1 kaşık sirke( ekleyeceğiniz elma sirkesi salatanın çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır )

Üzeri için;

Ceviz

SEMİZOTU SALATASI NASIL YAPILIR?

İlk adım olarak geniş ve derin bir kabın içerisine güzelce yıkadığımız semizotlarını ve küp küp doğradığımız köz kırmızı biberlerimizi ekliyoruz. Daha sonra üzerlerine mısırı ekliyoruz.

Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi

Bir başka kabın içerisine ise yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra semizotu karışımımızın üzerine biraz önce hazırladığımız yoğurt karışımımızı ilave ediyoruz. Bu aşamada çok iyi şekilde karıştırmamız gerekiyor.

Son olarak da üzerine kıyılmış cevizimizi serpiştiriyoruz ve servise sunuyoruz.

Şu çöl sıcaklarında hem hafif hem de lezzetli bir ana öğün olarak tercih edilebilecek bu güzel tarifimizi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

SEMİZOTU SALATASININ PÜF NOKTALARI

Salatamızı hazırladıktan sonra isteğe göre içerisine çiğ badem de ekleyebilir. Bu hem sağlıklı hem de lezzetli bir dokunuş olacaktır.

Aslında salatamızı servis ederken üzerine az miktarda soğuk sıkım zeytinyağı gezdirirsek çok daha lezzetli ve sağlıklı bir tarif ortaya çıkacaktır.

Editör: Haber Merkezi