Evinizin sıcaklığını sofralara taşıyacak patatesli bulgur köftesi tarifi, hem kolay hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, herkesin bayılacağı enfes köfteleri kolayca yapabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli yolculuğa başlayın.

Patates ve bulgurun mükemmel uyumuyla hazırlanan patatesli bulgur köftesi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif. Bu detaylı tarifle, patatesli bulgur köftesini evinizde kolaylıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Patatesli bulgur köftesi, her damak zevkine hitap eden, pratik ve lezzetli bir yemek. İnce bulgur, irmik ve haşlanmış patatesten oluşan bu tarif, sizi ve sevdiklerinizi mutfağınızın ustası yapacak. İşte lezzet dolu bir yemeğin sırları.

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı sıcak su
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı kadar kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Pul biber
Tuz

Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi

Öncelikle kaseye bulgur ve irmiği alıp üzerine sıcak suyu ekleyelim.
Karıştırıp kapağını kapatalım. 10 dakika dinlensin.
Dinlenen bulgura diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım. Elimizle köfte şeklini verip bol yağda arkalı önlü kızartalım.
Yanına yoğurtla servis edebilirsiniz.