Kahvaltı sofralarınızın ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bir tarif arıyorsanız, ev yapımı açma tarifi tam size göre. Pastane usulü bu açma tarifini evde kolayca uygulayarak, sevdiklerinize harika lezzetler sunabilirsiniz. Açmalarınızı çayın ve kahvenin yanında keyifle tüketebilirsiniz.

Kendi mutfağınızda pastane lezzetinde açma yapmaya ne dersiniz? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu açma tarifi, lezzetiyle dışarıdan aldığınız açmalardan farkını hissettirecek. Çay ve kahvenin yanında, aniden gelen açlığı bastırmak için tüketebileceğiniz bu tarif, favoriniz olacak.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan açmayı evde yapmanın ne kadar kolay olduğunu bu tarifle göreceksiniz. Kendi mutfağınızda hazırlayacağınız bu açma, lezzeti ve pratik yapımıyla sizi şaşırtacak. Hem çay hem de kahve yanında keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi denemeden geçmeyin.

MALZEMELER

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak yağ
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
5 bardak un

TARİF

Şekeri, sütü, mayayı ve suyu bir kapta karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Yumurtaların beyazlarını ekleyin.
Yağ ve tuz ekleyip karıştırın.
Unu yavaşça ekleyerek yoğurun.
Hamuru 1 saat kadar mayalanması için kenarda bekletin.
Hamurdan ceviz boyutlarında parçalar kopartın ve elinizle şekil verin.
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Sıcak fırında 180 derece yarım saat pişirin.

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Evde açma yapmanın ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu keşfettiğiniz bu tarifle, kahvaltı ve çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Pastane usulü bu açma tarifi ile sevdiklerinizi şaşırtacak ve misafirlerinize harika bir ikramda bulunacaksınız. Açma yapmanın inceliklerini öğrendikten sonra, bu tarifi sürekli yapmak isteyeceksiniz. Deneyin ve farkı görün!