Fındık ve tereyağının mükemmel uyumu ile hazırlanan bu kurabiye tarifi, kıyır kıyır dokusuyla dikkat çekiyor. Adım adım yapılışını öğrenerek siz de mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Çay saatleriniz için ideal, hızlı ve lezzetli bir kurabiye arıyorsanız, fındıklı kurabiye tarifimiz işinizi kolaylaştıracak. Bu tarif ile kurabiyelerinizi dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz.

Misafirleriniz için şık ve lezzetli bir ikram arıyorsanız, fındıklı kurabiye mükemmel bir seçenektir. Her ısırıkta fındığın verdiği kıyır kıyır lezzeti ile sohbetler daha da tatlanacak.

MALZEMELER

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Bu lezzetli ve kıyır kıyır fındıklı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. İster kendiniz için ister misafirleriniz için olsun, bu tarif her zaman büyük beğeni toplayacak. Şimdiden afiyet olsun!