Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biri olan Yüksük Çorbası, şimdi evinizin rahatlığında! İşte pratik yapımı...

Hem sağlıklı hem lezzetli bir çorba arayanlara müjde: Yüksük Çorbası! Bu basit tarifle herkes ustalıkla yapabilir.

Yüksük Çorbası, geleneksel lezzetleri sevenler için ideal bir seçim. İşte size adım adım hazırlanışı...

YÜKSÜK ÇORBASI MALZEMELERİ NELER?

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

3,5 su bardağı dondurulmuş mantı

2 su bardağı haşlanmış nohut

6,5 su bardağı et suyu

3 çay kaşığı kuru nane

2 çay kaşığı tuz

YÜKSÜK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Tereyağını bir tencerede hafif eritin.

Üzerine salçayı ilave edin.

Birkaç dakika kavurun.

Üzerine et suyunu ilave edin.

Kaynamaya bırakın.

Et suyu kaynadığında, içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları atın.

Ardından tuz ve naneyi ekleyin.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Mantılar yumuşayana dek pişirin.

Sıcak olarak servis edin