Dereotlu ve havuçlu poğaça, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal. Kıyır kıyır dokusu ve her ısırıkta ağızda dağılan yapısıyla, bu poğaça kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak.

Eğer poğaçada farklılık arıyorsanız, havuç ve dereotunun muhteşem birleşimiyle hazırlanan bu tarif tam size göre. Pratik yapımı ile ani misafirler için de ideal olan bu poğaça, kahvaltı sofralarınıza bambaşka bir hava katacak.

Mutfakta yeni lezzetler denemeyi sevenler için kıyır kıyır dereotlu ve havuçlu poğaça, kahvaltılarınıza renk ve tat katacak. Bu basit ama etkili tarif, herkesin bayılacağı bir deneyim sunuyor.

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 çay kaşığı tuz
1 ince demet dereotu
1 orta boy havuç
3 – 3.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler derin bir kaseye alınarak çırpma teliyle karıştırılır.
Havuç rendenin küçük kısmıyla rendelenip suyu iyice sıkılır, aynı şekilde dereotu da kıyıldıktan sonra suyu sıkılarak ilave edilip karıştırılır .
Yavaş yavaş un ve tuz eklenerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurulur.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elde açılarak ortalarına peynir eklenir iyice kapatılarak yuvarlak şekil verilir.
Yumurta sarısı sürüp susam serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Dereotlu ve havuçlu poğaça tarifi ile kahvaltı sofralarınızı zenginleştirin. Bu kıyır kıyır lezzet, hem göze hem damağa hitap ediyor. Pratik yapımı ile ani misafirlerinizi de şaşırtacak olan bu poğaça, kahvaltıların yanı sıra çay saatlerinizin de yıldızı olacak. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!