Pastane usulü bayatlamayan poğaça tarifi ile tanışın ve mutfakta harikalar yaratın. Günlerce taze kalan bu poğaçalar, lezzeti ile herkesin favorisi olacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi ve ailenizi şımartın. İşte adım adım pastane usulü bayatlamayan poğaça yapımı!

Bayatlamayan poğaça tarifi ile evde pastane lezzetini yakalamak mümkün. Bu tarif sayesinde günlerce taze kalan poğaçalar yaparak sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Kolay yapımı ve mükemmel lezzeti ile bu poğaçalar, misafirlerinizin favorisi olacak. İşte adım adım pastane usulü bayatlamayan poğaça tarifi!

Bayatlamayan Pastane Usulü Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Tarif

Hamurun Hazırlanması:

Bir kaba ılık suyu dökün ve içinde maya ile şekeri eritin. Üzerini streç film veya temiz bir bez ile örterek 5-6 dakika bekletin.
Ardından sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.
Karışımın üzerine yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.

Mayalanma:

Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak havasını alın.

Şekillendirme ve Pişirme:

Hamurdan parçalar kopararak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve susam veya çörek otu serpin.
Önceden 185 derece ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Bayatlamayan Poğaçanın Püf Noktaları

Malzemeler Oda Sıcaklığında Olmalı:

Kullanacağınız malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.

Mayalanma Ortamı:

Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.

Sıvı Malzemelerin Isısı:

Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkar çıkmaz kullanmayın.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Pişirme Süresi:

Poğaçanızı pişirirken daha önceki pişirme süreleri deneyiminizi kullanın ve kontrollü pişirin.

Bu pastane usulü bayatlamayan poğaça tarifi ile evde lezzetli ve taze poğaçalar yapmanın keyfini çıkarın. Günlerce taze kalan bu poğaçalar, misafirlerinizin ve komşularınızın favorisi olacak. Bu tarif ile mutfakta harikalar yaratın ve sevdiklerinizle paylaşın! Afiyet olsun.