Mutfağın en büyülü anlarından biri de, sıradan malzemeleri kullanarak unutulmaz lezzetler yaratmaktır. Pirinç pilavı, hem ekonomik hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Ancak tane tane ve lezzetli bir pirinç pilavı yapmak, bazı özel sırları bilmeyi gerektirir. İşte bu sırlar şimdi elinizin altında.

Birçok kişi pirinç pilavını sevse de, evde tane tane ve lezzetli bir pirinç pilavı yapmak her zaman kolay olmayabilir. Çünkü bu işin püf noktalarını bilmek gerekir. Lokantalardaki o efsane lezzeti evde yakalamak ister misiniz? İşte size o özel tarif.

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı uzun taneli pirinç
2 su bardağı su veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 çay bardağı ince doğranmış soğan (isteğe bağlıdır)
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Bir süzgeç içinde pirinci bol su altında yıkayın. Bu işlem pirincin fazla nişastasını çıkarmak ve daha tane tane olmasını sağlamak için yapılır.
Soğanlı bir pilav yapmak isterseniz, soğanı ince doğrayın. Tereyağını veya sıvı yağı derin bir pilav tenceresinde ısıtın. Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Yıkanmış pirinçleri tencereye ekleyin ve pirinçlerin yağda hafifçe kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 2-3 dakika boyunca kavurun.
2 su bardağı suyu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin. Tuz ve isteğe bağlı olarak karabiberi ekleyin ve karıştırın.
Karışım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ateşi en düşük seviyeye getirin. Ardından pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Bu süre yaklaşık 15-20 dakika kadar olacaktır.
Pirinç suyunu çektikten sonra, tencerenin kapağını hala kapalı tutarak pilavı 10-15 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Bu durum da pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır.