Çemen, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Pratik yapımı ve eşsiz tadıyla, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarife göz atın.

Eğer kahvaltı masanızda çeşitli ve renkli lezzetler olsun istiyorsanız, çemen yapımı tam size göre! İşte evde çemen yapmanın en pratik yolu.

Tuzlu lezzetlerle harika bir uyum sağlayan çemen, kahvaltılık tarifler arasında öne çıkar. Bu kolay ve lezzetli tarifle çemeni evinizde deneyin.

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı (2 parmak eksik) bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 ajda çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Rondoda cevizleri çekiyoruz.
Peşinden ekmek içi ve sarımsağı ekleyip kum gibi olana kadar rondodan geçiriyoruz.
Kalan diğer tüm malzemeleri rondoya ekleyip hepsini rondodan geçiriyoruz.
Damak zevkinize göre tuz ve baharat oranını ayarlayabilirsiniz.