Ayva tatlısı yapmanın püf noktalarını öğrenerek mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Adım adım bu rehberle, ayva tatlısını evde yapmak artık çok kolay!

Kış mevsiminin vazgeçilmez tatlısı ayva tatlısını, lezzetli ve pratik bir şekilde yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler burada! Hadi, bu lezzet yolculuğuna başlayalım.

Ev yapımı ayva tatlısının eşsiz lezzetini keşfetmeye hazır mısınız? İster özel günlerde, ister sıradan bir akşam yemeğinde, bu tatlı her zaman favoriniz olacak.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

LEZZETİYLE KENDİNE HAYRAN BIRAKAN AYVA TATLISI TARİFİ!

MALZEMELER

* 2 tane büyük boy ayva
* 8 çorba kaşığı kadar toz şeker
* 1 su bardağı kadar su
* Yarım çay bardağı kadar vişne suyu
* 1 tane çubuk tarçın
* 5 tane karanfil
* Yarım limonun suyu

Servisi için:

* 100 gram kaymak
* 1 çorba kaşığı kadar toz antep fıstığı

TARİF

Ayva tatlısı tarifi için ilk olarak hazırlıklara ayvaların kabuklarının soyup ortadan ikiye keserek başlamak gerekiyor. Sonrasında ayvalar, kararmamaları için limonlu suyun içerisine kabukları ile beraber yerleştiriliyor. Ayva çekirdekleri ise daha sonra kullanılmak üzere bir kenara alınıyor.
Devamında ayva tatlısı yapımı için geniş bir tencere alınıyor ve ayvalar tek sıra halinde tencereye diziliyor. Her bir ayvanın üstüne ise toz şeker ilave ediliyor. Sonrasında su, ayva çekirdekleri, limon suyu, ayva kabukları ve malzeme listesindeki baharatlar tencerenin içerisine aktarılıyor. Tencere ocağa alınıyor ve orta ateşte, içerisindeki su kaynayana kadar ayvalar pişiriliyor.
Su kaynadıktan sonra vişne suyu da ilave ediliyor ve tencerenin kapağı kapatılarak ocak kısık ateşe alınıyor, tatlı pişmeye bırakılıyor. Ortalama bir saatin ardından suyunu iyice çekmiş ve renk almış ayvalar bir bıçakla kontrol ediliyor. Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alınıyor ve dinlenmesi için bekletiliyor. Bir süre bekletilen ayvalar servis tabağına aktarıldıktan sonra üstüne tencerede kalmış olan şerbetinden de biraz gezdiriliyor. Üstüne ya da yanına kaymak konulup, üzerine de toz Antep fıstığı gezdirilerek soğuk ya da ılık şeklinde servis ediliyor.

Bu detaylı ayva tatlısı rehberi ile mutfakta yeni bir maceraya atılmaya hazırsınız. Gerekli malzemeler ve adımları takip ederek, bu eşsiz Türk tatlısını kendi mutfağınızda canlandırabilirsiniz.