Pastane tatlılarının evdeki muadili olan Sultan Sarması, lezzetiyle dillere destan. Bu detaylı tarif ile adım adım tatlı bir yolculuğa çıkın ve evde tatlı krizlerinizi kolayca giderecek bir lezzete kavuşun.

Damak çatlatan bir lezzet arayışındaysanız, Sultan Sarması'nı denemelisiniz. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlı, adeta bir lezzet şöleni sunuyor. İşte adım adım Sultan Sarması tarifi!

Sultan Sarması ile tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayın. Bu tarif, evinizde pastane lezzetini yakalamanızı sağlayacak ve yiyen herkesi hayran bırakacak. Hadi, bu lezzetli serüvene birlikte çıkalım!

Sultan Sarması Malzemeleri

2 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Sultan Sarmasının Kakaolu Muhallebisi için:

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kadar kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Sultan Sarmasının üzeri için:

Toz Antep fıstığı
Kırmızı meyveler
Hindistan cevizi

Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

Sultan sarması yapılışı için öncelikle bir tencere alalım ve içerisinde un toz şeker ve kakaoyu karıştıralım.
Ardından 1 litre sütü yavaş yavaş ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
İyice karıştırdıktan sonra tenceremizi ocağın üzerine alalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım.
Muhallebimiz pişerken mutlaka karıştırmaya devam edelim. Eğer karıştırmayı unutursak dibinde tutma meydana gelebilir.
Kakaolu muhallebimiz yavaş yavaş koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayacaktır.
Bu aşamada muhallebimizin üzerine tereyağını ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Muhallebi artık koyulaşıp pişmiştir. Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine 1 paket vanilya ilave ederek iyice karıştıralım.
Fırın tepsisini alalım ve 2 su bardağı Hindistan cevizi tozunu güzelce her yerine yayalım.
Kakaolu muhallebimizi Hindistan cevizinin üzerine güzelce dikkatli bir şekilde yayalım.
Bir gün boyunca buzdolabında bekletelim. Eğer zamanınız yok ise muhallebi donana kadar bekletebilirsiniz.
Kakaolu muhallebinin bir gün boyunca buzdolabında beklemesinin ardından muhallebiyi 8 eşit parçaya bölelim.
Hazırladığımız sade krem şantiyi muhallebinin üzerine sürelim.
Spatuladan yardım alarak dikdörtgen kestiğimiz parçaları rulo şeklinde dikkatli bir şekilde saralım.
Bu aşamada eğer muhallebi yumuşar ise sarılma da sıkıntı yaşayabilirsin. Muhallebinin donmuş olmasına dikkat edelim.
Rulo haline getirdiğiniz muhallebinizi servis tabağına alalım.
Antep fıstığı tozu, kırmızı meyveler gibi ürünlerle servise hazırlayabilirsiniz.
Sultan sarmanız hazır.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Sultan Sarması, misafirlerinizden tam not alacak. Bu eşsiz lezzet, tatlı ihtiyacınızı en güzel şekilde karşılayacak ve tatlı sohbetlerinize eşlik edecek. Deneyen herkesin bayıldığı Sultan Sarması ile evinizde tatlı bir fırtına yaratın. Unutmayın, iyi bir tatlı, günün her anını güzelleştiren küçük bir sihirdir. Afiyet olsun!