Çikolatanın en eğlenceli haliyle tanışmaya hazır mısınız? Evde kolayca yapabileceğiniz İzmir Bombası tarifiyle, çikolata dolu anlar sizi bekliyor.

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi İzmir Bombası için mutfakta yerinizi alın. Bu tarif ile lezzetli anlar sadece birkaç adım uzaklıkta.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Sokak lezzetlerini evinize taşımaya ne dersiniz? İzmir'in ünlü tatlısı İzmir Bombası ile tatlı bir maceraya yelken açın.

İZMİR BOMBASI TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket vanilya

Dolgusu için:

Sürülebilir çikolata

TARİF

Öncelikle sürülebilir çikolatayı kaşık yardımıyla yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak şekilde koyup dondurucuda 30 dakika dondurun.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp ele yapışmayan (yumuşacık bir hamur) kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın.
Hamur elinize yapışırsa biraz sıvı yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.
Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın.
Hamuru elimizde yuvarlayıp şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin.

Evde İzmir Bombası yapmak artık çok kolay! Bu tarif sayesinde, çikolatalı tatlı ihtiyacınızı evde hızlı ve pratik bir şekilde giderebilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli maceraya siz de katılın. Hem ailenizi hem de kendinizi bu özel tatlı ile şımartın. Afiyet olsun.