Evde Arnavut ciğeri yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte adım adım, lezzetli ve yumuşacık bir Arnavut ciğeri tarifi. Bu tarifi deneyerek misafirlerinizi şaşırtın.

Arnavut ciğeri, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu tarif ile herkesin bayıldığı, lokum gibi ciğeri evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte lezzetin sırları!

Lezzetli bir Arnavut ciğeri yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu tarif ile kuzu ciğerinden enfes lezzetler yaratabilir, her yemeği bir şölene çevirebilirsiniz.

LOKUM GİBİ ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

MALZEMELER

700 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber

Kızartma için;

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

2 çorba kaşığı un (ikinci kez kızartma için)
1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği + 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı)

Servis için;

Kuru Soğan (Halka doğranmış piyazlık, sumaklı)
Kimyon
Maydanoz (Arzuya göre)

TARİF

Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgecinize alın, kanlanmış ise süzün (benim ciğerimden 2 damla kan aktı sadece). Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın.
Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk. kızartın.
Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.
İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…
Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın (1 dk. kadar).
Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 15 dk. kadar).
Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Not: Yumuşak ve lezzetli Arnavut ciğeri için,2-3 püf nokta var:

*Ciğerinizi asla yıkamayın, zira sertleşir. Küçük doğranması, kızartma esnasında sertleşmesine başka bir etken.
*2 kez kısa süreli kızartma yöntemi kurumasını önler, ancak yağın ısısını da yakmadan doğru ayarlamak önemli…
*Üzerini kapatarak, dinlendirdiğiniz Arnavut ciğeriniz yumuşacık olacaktır.

İşte, lezzetli ve lokum gibi bir Arnavut ciğeri yapmanın tüm sırları! Bu tarifi kullanarak, misafirlerinize ve ailenize unutulmaz bir yemek deneyimi sunabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu yemeği yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!