Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Fırında sütlaç yapmanın püf noktalarını mı arıyorsunuz? İşte size evde kolayca yapabileceğiniz, herkesin bayılacağı bir fırında sütlaç tarifi. Malzemeler ve yapılışı için okumaya devam edin!

Tatlı severler için harika bir haberimiz var! Ev yapımı fırında sütlaç tarifiyle, bu klasik lezzeti kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte size adım adım lezzetli bir fırında sütlaç yapımı rehberi.

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve suyu pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.

Ev yapımı fırında sütlaç, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı seçeneği olarak mutfaklarda yerini alıyor. Bu tarifimizle, fırında sütlaç yapmanın tüm inceliklerini öğrenebilir ve ailenizle birlikte bu klasik lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.