Evde şerbetli tatlı yapmanın en lezzetli yolu: Şekerpare. Bu tarif ile pastane kalitesinde tatlılar yapın ve sevdiklerinizi şımartın.

Şekerpare, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. İşte adım adım tam kıvamında ve lezzetli bir şekerpare yapmanın sırları.

Tatlı bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli şekerpare tarifi ile sevdiklerinizin yüzünü güldürün.

Tam Kıvamında Şekerpare Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
125 gram tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml )
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

3 su bardağı su (600 ml )
3 su bardağı şeker
1 dilim limon

Tam Kıvamında Şekerpare Nasıl Yapılır

Şerbeti için uygun bir tencereye su ve şeker ekleyip kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 6-7 dakika kaynatalım ve ocağın altını kapatıp şerbeti soğuması için bekletelim.

Uygun bir yoğurma kabına tuzsuz tereyağı, sıvı yağ, yumurta, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilin, pudra şekeri ve irmiği ekleyip karıştıralım. Üzerine azar azar un ekleyip yumuşacık bir hamur yoğuralım.

Hamurdan parçalar koparıp şekil verelim ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürüp çatalla desen verelim.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz tamamen soğumuş şerbeti gezdirerek dökelim.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.