Evde mutfak harikaları yaratmak isteyenler için kabartma tozlu poğaça tarifi! Bu lezzetli ve pratik tarif, ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edecek, mis gibi kokusuyla sizi büyüleyecek.

Kabartma tozlu poğaça, kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. Bu tarifle, yumuşacık ve bayatlamayan poğaçalar hazırlayarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Evde lezzetli poğaçalar yapmanın sırrını keşfetmeye hazır mısınız? Kabartma tozlu bu poğaça tarifi ile, kahvaltılarınız ve çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek sunuyoruz.

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Malzemeler

- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- İç harcı için isteğe göre peynir, sucuk, zeytin vs.

Yapılışı:

1. Bir kabın içinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iç harcınızı ekleyerek poğaça şeklini verin.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Kabartma tozlu poğaça tarifimizle, kahvaltı ve çay saatleriniz artık daha lezzetli ve renkli geçecek. Bu kolay ve pratik tarif, yumuşacık ve bayatlamayan poğaçalarla ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edecek. Ev yapımı poğaçaların mis kokusuyla mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!