Ev yapımı poğaçalarınızı pastane lezzetinde yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Pastane poğaçasının püf noktalarını ve en lezzetli tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Pek çok kişinin favori kahvaltılığı olan poğaça, evde de pastanelerinki kadar lezzetli yapılabilir. İşte pastane usulü poğaça yapmanın tüm detayları...

Sabah kahvaltılarınızı taçlandıracak pastane poğaçası yapmaya ne dersiniz? Bu tarif ile poğaçalarınızı pastanelerdeki gibi yumuşacık ve lezzetli yapabilirsiniz.

Evde Gerçek Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmezi, herkesin sevgilisi poğaçalar, pastanelerin o eşsiz yumuşaklığını ve lezzetini aratmayacak bir tarifle artık evlerinize geliyor. Eğer "Evde pastane poğaçası yapabilir miyim?" diye düşünüyorsanız, bu detaylı tarif tam size göre. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, pastaneleri aratmayacak poğaçaları kendi mutfağınızda hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
8 - 8,5 su bardağı un
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı su

Pastane Poğaçası Tarifi

Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın, üzerine ılık süt ve suyu ekleyip karıştırın.
 Sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından azar azar un ilave edin ve tuzu ekleyerek yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra, üzerini örtüp oda sıcaklığında 40 dakika veya daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp, yuvarlak poğaçalar şekillendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta sarısı karışımıyla üzerlerini boyayıp, 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Bu leziz poğaçaları, sıcakken servis edin. İçlerine peynir, zeytin ya da patatesli harç ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Kahvaltılarınızı zenginleştirecek pastane tadında poğaçalar artık evde de mümkün. Yukarıdaki tarif ve püf noktalarıyla, her seferinde mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Deneyin ve kahvaltılarınızı bir adım öteye taşıyın. Afiyet olsun!