Evde pratik ve lezzetli bir şeyler mi yapmak istiyorsunuz? İşte adım adım dereotlu poğaça tarifi! Bu tarif, hem pratik hem de ağız sulandıran bir sonuç sunuyor.

Dereotlu poğaça, çay saatlerinin vazgeçilmezi. Peki, bu lezzeti evde nasıl yakalarsınız? İşte size kolay ve lezzetli bir dereotlu poğaça yapmanın yolları.

Dereotunun ferahlatıcı aroması ile harmanlanmış, ev yapımı poğaçanın tadına varın. Bu basit ve etkili tarifle, mutfakta ustalaşın.

Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler 

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

Yarım demet dereotu 

1 paket kabartma tozu 

1 çay kaşığı tuz

2,5 - 3 su bardağı un

Üzeri İçin;

Yumurta sarısı

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, dereotu, kabartma tozu, tuz ve son olarak unu yavaş yavaş olacak şekilde ilave edelim.

Hamurumuzu güzelce hazırladıktan sonra fırın tepsinin içerisine yağlı kağıdı serelim ve hamurlarımıza şekil vermeye başlayalım.

Tüm hamur bitinceye dek poğaçalarımıza şekil verelim. Ardından üzerine çırptığımız yumurta sarısını sürelim. 

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Dereotlu poğaçalarımızı 180° fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun...