Bir dilimden sonra bir dilim daha isteyeceğiniz Medovik Pasta, artık evde de yapılabilir. Bu lezzetli ve hafif tatlı, herkesin beğenisini kazanacak. İşte tarifi...

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Rus mutfağının gurur kaynağı Medovik Pasta, enfes lezzetiyle tatlı severlerin kalbini çalıyor. Evde hazırlayabileceğiniz bu kolay tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Kat kat görüntüsüyle dikkat çeken, enfes lezzetiyle akıllarda kalan Medovik Pasta yapımı artık çok kolay. İşte Rusya'nın bu ünlü tatlısının tarifi...

MALZEMELER

Bisküvisi için;

3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.

Kreması için;

300 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.

Kaplamak için;

1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.

TARİF

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,
Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
Fırından çıkarıp kenara alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,
Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,
Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,
Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,
Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
Üzerine krema sürün,
Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,
Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,
Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.

Medovik Pasta, hem kolay yapılışı hem de unutulmaz lezzeti ile tatlı yapmayı sevenlerin favorisi olmaya devam ediyor. Rus mutfağının bu eşsiz lezzeti, artık sizin de mutfağınızda yer alabilir. Hazırladığınız bu lezzetli pastayı sevdiklerinizle paylaşarak onları da bu benzersiz tatla tanıştırın. Bol balın ve hafif kremanın mükemmel uyumu ile Medovik Pasta, özel günlerinizin ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun ve tatlı anların tadını çıkarın!